Få bättre självkänsla

Genom att öka din självkänsla kan du också bli av med din svartsjuka. För att öka självkänslan måste du bli snällare mot dig själv, acceptera dig själv och förstå ditt eget värde.


få bättre självkänsla

Dålig självkänsla förstör relationen

Om du inte har en bra självkänsla så är det lätt att tro att din partner kommer att hitta någon annan partner eftersom du inte är tillräckligt bra. Denna rädsla kan leda till att du blir kontrollerande och misstänksam vilket tyvärr ofta leder till att du kommer att förlora din partner.

Inse ditt värde

Genom att inse ditt värde och känna dig trygg med att din partner har dragit högsta lotten när hon/han vann just ditt hjärta mår du inte bara bättre utan er relation kommer även vara bättre.

Självkänsla är något du ständigt behöver arbeta på. Medan du försöker bygga upp din självkänsla kan du under tiden låtsas som om du har en bra självkänsla och försöka bete dig som om du har det.

Öka din självkänsla

När du bygger din självkänsla måste du lära dig att bekräfta dig själv istället för att bygga din självkänsla på bekräftelse från andra. 

Först och främst ska du undvika att jämföra dig med andra. Det kommer alltid att finnas personer som är snyggare, roligare eller har snyggare kläder etc . MEN, detta behöver inte påverka ditt eget värde eller innebära att din partner kommer att lämna dig för det. Du är unik och vacker på ditt sätt, precis som alla andra. Du måste bara visa ditt värde och vad som är unikt med dig istället för att jämföra dig med andra.

Det är viktigt att komma ihåg att oavsett om en person är bättre än dig på något så påverkas inte ditt värde. DU är du – och ingen gör det så bra som du.

Var inte för hård mot dig själv. Det är så lätt att klanka ner på sig själv vid minsta misstag, men du skulle inte klanka ner på andra för samma misstag. Var mot dig själv som du är mot andra. Lär dig att ingen människa är perfekt och alla gör misstag men att vi är bra ändå.

Försök även att följa dina drömmar och ditt hjärta. Inte vad samhället, dina vänner eller dina föräldrar vill att du ska göra. Skapa och hitta dina fritidsintressen och välj det yrke som du trivs med och älskar.

Du kan dessutom använda dig av affirmationer. En affirmation är ett påstående som är positivt om dig och som du ska upprepa flera gånger till dig själv under dagen under en lång period. När du har sagt affirmationen tillräckligt ofta kommer du tillslut tro på den. Affirmationen kan du välja helt själv men kan exempelvis vara ” Jag är vacker, jag är värd att älskas” eller ”Jag duger precis som jag är”.